Badkamer trends in 2023

De badkamer is niet langer alleen een functionele ruimte, maar wordt steeds meer beschouwd als een oase van rust en ontspanning. Met de voortdurende evolutie van interieurontwerp zijn er talloze badkamer trends die je kunt overwegen om een stijlvolle en functionele badkamer te creëren. In dit artikel zullen we enkele van de meest opvallende badkamer trends van 2023 verkennen, zodat je inspiratie kunt opdoen voor jouw eigen badkamertransformatie.

Woon je in de buurt van Haarlem en zoek je een goede badkamerinstallateur? Dan is SRT Installatie de partij waar je moet zijn!

Natuurlijke materialen

Een van de belangrijkste trends in badkamerontwerp is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en marmer. Deze materialen voegen warmte en textuur toe aan de ruimte en creëren een rustgevende sfeer. Denk aan houten wastafelbladen, marmeren tegels en natuurstenen accenten voor een luxueuze uitstraling.

Minimalistische esthetiek

Minimalisme blijft een populaire trend in 2023. Het streven naar een opgeruimde en strakke uitstraling vertaalt zich naar badkamers met eenvoudige lijnen, minimalistische accessoires en verborgen opbergruimte. Kies voor ingebouwde planken en kasten om je badkamer netjes en georganiseerd te houden.

Slimme technologie

De integratie van slimme technologie in de badkamer wordt steeds gebruikelijker. Van touchless kranen en toiletten met ingebouwde bidetfuncties tot spiegels met geïntegreerde verlichting en bluetooth-speakers, slimme badkameroplossingen bieden gemak en comfort op een innovatieve manier.

Statement verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer in de badkamer. Statement verlichtingsarmaturen zijn momenteel erg in trek. Denk aan opvallende hanglampen boven de wastafel, wandlampen met unieke ontwerpen of zelfs een spectaculaire kroonluchter voor een vleugje glamour.

Zwarte accenten

Zwarte accenten zijn een gewaagde trend die de badkamer een eigentijdse uitstraling geeft. Denk aan zwarte kranen, douchekoppen, handdoekhouders en spiegels. Deze zwarte accenten voegen contrast en diepte toe aan de ruimte en kunnen worden gecombineerd met andere kleuren zoals wit, grijs of houttinten voor een stijlvol effect.

Groene en duurzame opties

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in de badkamer. Kies voor milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled glas, waterbesparende kranen en douchekoppen, en ledverlichting. Daarnaast kun je groene planten toevoegen om een frisse en natuurlijke sfeer te creëren.

https://srtinstallatie.nl/