Verwijderen van een draagmuur: let op de veiligheid

Uiteraard heeft het weghalen van een draagmuur altijd te maken met de veiligheid. De muur draagt namelijk het gewicht van het huis en die krachten moeten worden opgevangen en verdeeld. Daarom is in alle gevallen bij het verwijderen van een draagmuur in je pand een berekening van een constructeur nodig. Om instortingsgevaar te voorkomen mag de kracht die van boven komt niet vele malen groter zijn dan de kracht eronder. Hoe wordt een draagmuur op een verantwoorde manier verwijderd?

Een dragende muur verwijderen

Ga je de indeling van je huis veranderen of ben je van plan om een muurdoorbraak te laten uitvoeren? Muren met een dikte van meer dan 20 centimeter zijn altijd dragend. Is je muur tussen de 10 en 20 centimeter dik, dan kan het soms ook om een draagmuur gaan. Haal nooit zomaar zelf een dragende muur weg, want de vloer moet tijdens het weghalen tijdelijk ondersteuning krijgen. Als de muur eenmaal op professionele wijze is weggehaald, dan moeten de vaklieden een staalconstructie installeren die de krachten blijvend opvangt. Deze staalconstructie of draagbalk is in samenwerking met de constructeur doorgerekend. Zowel bij oude als nieuwe panden is er altijd een constructieberekening van een constructeur nodig.

De kosten van het slopen van een draagmuur

Of je nu een achtergevel of een keukenmuur wil laten verwijderen, de verbouwing moet op een veilige en efficiënte manier plaatsvinden. Je hebt hiervoor niet alleen een constructieberekening nodig, maar ook een vergunning. De specialist die je muur sloopt, kan deze vergunning voor je regelen. De kosten voor het verwijderen van een draagmuur hangen af van de hoeveelheid werk die nodig is. Een dragende muur van beton slopen kost bijvoorbeeld meer tijd en inspanning dan een muur van steen. Ook andere factoren, zoals de afmetingen van de muur en hoe de muur de krachten afdraagt, spelen een rol bij de prijs.

Draagmuur weghalen met de juiste aanpak

Voor het slopen van een draagmuur heb je een bedrijf nodig dat met je meedenkt. Een van de bedrijven waar je dit van kan verwachten, is DeBetonboorder. Dit gespecialiseerde betonboorbedrijf werkt veilig en met een aanpak die past bij de situatie. Het eigen personeel van DeBetonboorder en vakmensen uit het netwerk zorgen ervoor dat de gemaakte afspraken over verwijderen van draagmuur veilig en snel worden uitgevoerd. Het kundige team levert een resultaat af dat helemaal naar tevredenheid is en gaat hiervoor tot het uiterste.